در آستانه روز جهانی علیه اعدام، ایرانیان آزاده و حامیان مقاومت ایران، با برپایی تظاهرات و راهپیمایی از مقابل پارلمان نروژ در اسلو، اعدامهای فزاینده توسط رژیم آخوندی را محکوم و حمایت خود را از جنبش دادخواهی قتلعام ۶۷ اعلام کردند.
در این گردهمایی شماری از نمایندگان پارلمان نروژ و مدافعان حقوقبشر در این کشور شرکت و سخنرانی کردند. سخنرانان با تأکید بر ضرورت مقابله با نقض حقوق مردم ایران توسط فاشیسم مذهبی حاکم، از دولت نروژ خواستند هرگونه مراودات اقتصادی با رژیم آخوندی را به توقف اعدامها در ایران مشروط کند.
سخنرانان همچنین همبستگی خود را با جنبش دادخواهی قتلعام ۶۷ اعلام کردند و از دولت نروژ خواستند قتلعام ۶۷ را بهعنوان جنایت علیه بشریت بهرسمیت بشناسد. آنان بر ضرورت تشکیل یک کمیته تحقیق بینالمللی درباره قتلعام ۶۷ و محاکمه آمران و عاملان این جنایت بزرگ تأکید کردند.
آنها همچنین دخالتهای رژیم آخوندی در کشورهای منطقه و حمایت آن از گروههای تروریستی بهعنوان نخستین و مهمترین حامی تروریسم در جهان را محکوم کردند و خواستار مقابله با دخالتهای رژیم در کشورهای منطقه شدند.
سپس شرکت کنندگان در حالی که پلاکاردهایی با خواسته محاکمه دستاندرکاران جنایت قتلعام ۶۷ را در دست داشتند ازمقابل پارلمان نروژ به سوی مرکز شهر اسلو راهپیمایی کردند.
نخستین سخنران این تظاهرات پتر آیده عضو پارلمان نروژ از حزب سوسیالیست چپ بود، وی در سخنان خود گفت: رژیم ایران علاوه بر اعدام شهروندان خود از مجازاتهای قرونوسطایی مثل شلاق زدن؛ مثله کردن و شکنجه بهطور گسترده استفاده میکند وی در ادامه تأکید کرد که در پارلمان نروژ و از طریق وزارتخارجه نروژ موضوع نقض حقوقبشر در ایران را پیگیری خواهد کرد.
در ادامه آیریک سیورتسن عضو کمیته خارجی پارلمان نروژ ضمن تأکید بر مقدس بودن حق حیات در منشور حقوقبشر سازمان مللمتحد به اعدامهای گسترده در ایران اشاره کرده و مواردی را که منجر به اعدام افراد در ایران تحت حاکمیت آخوندها میشود برشمرد و آنها را غیرقابل قبول خواند. وی در ادامه بر اهمیت مبارزه برای لغو حکم اعدام تأکید کرد.
پرویز خزایی نماینده شورای ملی مقاومت در کشورهای نوردیک سخنران دیگر این تظاهرات بود وی با تشریح مشاهدات خود از دیدار اخیرش از اردوگاه مرگ آشویتس متعلق به آلمان نازی در جنگ جهانی دوم در لهستان گفت که خلقهای جهان فارغ از هر دین و مذهبی و ملیتی که داشته باشند در مبارزه با دیکتاتوریها دارای سرنوشت مشترکی هستند. وی در ادامه با برشمردن نمونههایی از دخالتهای و اقدامات تروریستی رژیم در کشورهای مختلف جهان، تأکید کرد که ضروری است کشورهای مختلف جهان از جمله نروژ فشارهای مختلف سیاسی و دیپلوماتیک و اقتصادی برای مقابله با فاشیسم مذهبی حاکم بر ایران بهعنوان تهدید بالقوه جهان و دشمن بشریت وارد کنند.
خانم کاری استورهوگ یکی از بنیانگذاران عفو بینالملل نروژ و همچنین از اعضای هیأت مدیره عفو بینالملل طی سخنانی، از خواست تظاهرکنندگان مبنی بر محاکمه عاملان و آمران قتلعام سال ۶۷ حمایت کرد و گفت: این حق مسلم خانوادههای قربانیان قتلعام ۶۷است که از محل دفن عزیزان خود باخبر شوند
سخنران دیگر این تظاهرات اینگوار گودال نماینده پیشین پارلمان نروژ بود. وی با اشاره به حمایت رژیم آخوندی از گروههای تروریستی بهعنوان مهمترین حکومت حامی تروریسم در جهان و تأمین مالی و فکری گروههای تروریستی برای ارتکاب جنایت در کشورهای مختلف، خواستار مقابله با این اقدامهای بیثبات کننده رژیم شد. وی همچنین حمایت خود را از جنبش دادخواهی مردم ایران برای محاکمه سران و عاملان قتلعام ۶۷ اعلام نمود.
علی بهرامی نماینده سازمان خبات کردستان ایران در نروژ سخنران دیگر این تظاهرات بود. وی ضمن اشاره به تاریخچه جنبش دادخواهی قتلعام ۶۷، حمایت سازمان خهبات کردستان ایران را از خواسته و اهداف تظاهرکنندگان اعلام کرد.
محمد سادات خوانساری طی سخنانی در تظاهرات ایرانیان در اسلو بهمناسبت روزجهانی علیه اعدام گفت:
ما برای بزرگداشت روز جهانی علیه اعدام و همچنین حمایت از جنبش دادخواهی قتلعام ۳۰هزار زندانی سیاسی در سال ۶۷ گرد آمدهایم. خواسته ما از دولت نروژ این است که قتلعام ۶۷ را بهعنوان یک جنایت علیه بشریت بهرسمیت بشناسد. خواست مردم ایران پایان دادن به استبداد مذهبی است.
در این تظاهرات، شرکت کنندگان با برپایی نمایشگاه قتلعام ۶۷ و اجرای نمایشهای خیابانی، یاد و خاطره قهرمانان سربدار در جریان قتلعام ۳۰۰۰۰گل سرخ در سال ۶۷ را گرامی داشتند.
آری،
میهنی می سازیم
که در آن وسعت خورشید به اندازه چشمان سحرخیزان است
با ما در کانال تلگرام میهنی میسازیم همراه شوید
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر