ماجرای برجام یک موضوع جانبی هم داشت و آن آزادی 4ایرانی ـ آمریکایی بود که با 7تن از افراد رژیم که در آمریکا زندانی بودند مبادله شدند. این موضوع، در آمریکا سر و صدای بسیاری ایجاد کرد و انتقادات شدیدی را علیه دولت آمریکا بهخاطر این معامله برانگیخت.
تلویزیون رژیم روز 26دی خبر داد: «دادستان عمومی و انقلاب تهران اعلام کرد بر اساس مصوبات شورای عالی امنیت ملی و مصالح کلی نظام، 4زندانی ایرانی دو تابعیتی در چارچوب مبادلة زندانیان آزاد شدند».
بر اساس خبر تلویزیون رژیم، اسامی 4زندانی که روز شنبه آزاد شدند عبارتند از: سعید عابدینی نوکیش مسیحی، امیر حکمتی مترجم نیروی دریایی آمریکا، جیسون رضائیان خبرنگار روزنامه واشینگتن پست و نصرت الله خسروی که از او، هیچ عکس و مشخصاتی منتشر نشده است.
در جریان این معامله، 14تن از عوامل رژیم که بهدرخواست پلیس آمریکا تحت تعقیب اینترپل قرار دارند، دیگر تحت تعقیب نخواهند بود.
داستان، داستان مفتضح همیشگی این رژیم تروریست است. نفراتی از مأموران رژیم و جاسوسان وزارت اطلاعات، حین انجام مأموریتهای تروریستی و جاسوسی در کشورهای دیگر گیر میافتند و رژیم برای آزادی آنها تعدادی از اتباع آن کشورها را به بهانههای مختلف در ایران دستگیر میکند، از آنها با روشهای شناخته شده، اعتراف میگیرد و ممکن است آنها را مورد محاکمه هم قرار دهد تا بعد در فرصتی مناسب آنها را با مأموران و جاسوسان خود مبادله کند. نوک این معامله را چند روز پیش رسانههای آمریکایی داده بودند؛ همچنین این سناریو تکراری و مفتضح بهلحاظ سیاسی، بازتابهایی در آمریکا داشت که موضعگیری چند تن از کاندیداهای ریاستجمهوری آمریکا را در تلویزیون سی.ان.ان (26دی 94) در پی داشت:
تد کروز: «ما جزییات معاملهیی که باعث شد آنها به خانه برگردانده شوند را نمیدانیم و احتمال زیادی وجود دارد که جوانب مشکلآفرینی در این معامله وجود داشته باشد».
مارکو روبیو: «اگر این گزارشات درست باشند، البته ما برای آنها و خانوادههایشان خوشحالیم، اما آنها هرگز نمیباید در آنجا زندانی میبودند. اتفاقاً، تمام چیزی که ما باید در مورد رژیم ایران بدانیم را این واقعه به ما میگوید. این رژیم افراد را به گروگان میگیرد تا امتیاز بهدست آورد و این واقعیت که آنها میتوانند با وجود دولت [اوباما] از چنین کارهایی بدون مجازات بگریزند، یکی از دلایلی است که من فکر میکنم زمینه را برای دولتهای بیشتری در سراسر جهان فراهم میکند تا همین کار را انجام دهند. باید ببینیم چه امتیازاتی فراتر از کاهش عظیم تحریمها در کار خواهد بود. وقتی شما معاملههایی از این قبیل انجام میدهید، سایرین را تحریک میکنید که آمریکاییان را، حتی اگر هیچ کاری هم نکرده باشند، گروگان بگیرند»...
جب بوش: «اگر رئیسجمهور بودم به رژیم ایران میگفتم، اگر این زندانیان را آزاد نکند، با اقدام نظامی مواجه میشود و اینکه این، یک اقدام جنگی و تحریکآمیز است»...
4گروگان آزاد شده عبارتند از:
امیر میرزا حکمتی متولد آمریکا که 4سال بهعنوان مترجم در نیروی دریایی آمریکا خدمت کرده است. او 4سال پیش برای دیدار با بستگانش به ایران سفر کرد. اما پس از مدتی بازداشت و متهم به جاسوسی شد.
امیر حکمتی ابتدا در دادگاه بدوی به اعدام محکوم شد. این حکم سپس با اتهام 'همکاری عملی با آمریکا' به ۱ سال زندان تبدیل شد. رژیم سپس بر اساس روش کار شناخته شده خود، در آذر۱۳۹۰ در برنامهای با عنوان 'اعترافها جاسوس آمریکا' او را به یک ندامت تلویزیونی کشاند. او در این فیلم به جاسوسی برای سیا اعتراف کرد. امیر حکمتی بعدها در نامهیی به جان کری نوشت که اعترافها تلویزیونیاش اجباری بوده و او عملاً گروگانی برای مبادله با دو زندانی در آمریکا میباشد.
سعید عابدینی، نوکیش مسیحی و شهروند ایرانی-آمریکایی است که متهم به تضعیف امنیت ملی از طریق تبلیغ مسیحیت گردیده و به ۸ سال حبس محکوم شده بود.
جیسون رضاییان؛ ۴۰ ساله، متولد کالیفرنیا، روزنامهنگار و گزارشگر واشینگتن پست در تهران. او سرشناسترین نفر بین این 4 زندانی بوده و مقامهای قوه قضاییه بارها تأکید کردهاند که او جاسوس بوده است.
البته پس از اعلام اسامی و مشخصات این 4تن، نام زندانی پنجم به نام «متیو ترویچنک» یک دانشجوی آمریکایی نیز مطرح شد که اطلاعات زیادی از او در دست نیست. وی چند ماه پیش توسط رژیم بازداشت شده بود و او نیز همراه با 4گروگان فوقالذکر آزاد شده و به آمریکا فرستاده شد.
روزنامه وطن امروز (27دی94) طی مقالهیی در این باره با تمرکز روی جیسون رضاییان نوشت: «رضاییان هر چه بوده، یک روزنامهنگار ساده نبوده است. منطقی نیست که دولت آمریکا صرفاً برای آزادی یک روزنامهنگار، اعطای «پکیجی از امتیازها» به ایران را پذیرفته باشد.
نتیجهگیری این روزنامه بهروشنی صنعت گروگانگیری رژیم را تبلیغ میکند و با وقاحتی شگفتآور که تنها از ایادی و رسانههای این رژیم تروریستی برمیآید مینویسد: «اگر امتیازی از دشمن گرفته میشود، این نه هنر دیپلماسی، بلکه مهارت مردانی است که در زمان مناسب، با اقدام درست و دقیق، سرمایهیی معتبر برای معامله خلق میکنند».
کانال تلگرام دانشگاه سنگر آزادی
ما را در رساندن صدای دانشجویان یاری کنید
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر