کنفرانس مطبوعاتی در پارلمان کانادا در آستانه سالگرد تصویب قطعنامه قتلعام ۶۷ و اعلام روز همبستگی با زندانیان سیاسی در ایران
فراخوان به محاکمه و حسابرسی از سران رژیم بهخاطر جنایت علیه بشریت در قتلعام ۳۰هزار زندانی سیاسی
روز پنجشنبه 31اوت، در آستانه سالگرد تصویب قطعنامه پارلمان کانادا درباره قتلعام 30000زندانی سیاسی به فرمان خمینی و بهرسمیت شناختن قتلعام ۶۷ بهعنوان جنایت علیه بشریت و اعلام روز اول سپتامبر بهعنوان روز همبستگی با زندانیان سیاسی در ایران، یک کنفرانس مطبوعاتی و همچنین یک تظاهرات اعتراضی در مقابل پارلمان کانادا برگزار شد. در کنفرانس مطبوعاتی که در سالن مطبوعات پارلمان برگزار شد، شماری از مقامات پیشین دولتی، نمایندگان پارلمان و نمایندگان تشکلهای ایرانیان در کانادا و اعضای خانوادههای قتلعام شدگان شرکت داشتند، سخنرانان به دولت کانادا فراخوان دادند تا به اقدامات ضروری برای پیگیری تشکیل کمیته تحقیق پیرامون قتلعام 67 و محاکمه سران رژیم در دادگاههای بینالمللی بهخاطر دست داشتن در این جنایت بزرگ، در ارگانهای سازمان مللمتحد مبادرت کند.
در کنفرانس مطبوعاتی در پارلمان کانادا، ایروین کاتلر، وزیر پیشین دادگستری کانادا و از برجستهترین چهرههای مدافع حقوقبشر در این کشور، در ابتدای سخنان خود یاد شهیدان قتلعام شده را گرامی داشت و بخشهایی از قطعنامه پارلمان کانادا در ارتباط با قتلعام 67 را قرائت کرد. وی گفت:
ایروین کاتلر – وزیر پیشین دادگستری کانادا
پارلمان کانادا قطعنامهیی دارد که من مطرح کننده و حامی مشترک آن بودم که طی این قطعنامه پارلمان کانادا اول سپتامبر را بهعنوان روز بزرگداشت و اقدام در رابطه با زندانیان سیاسی در ایران تعیین کرد.
اجازه بدهید بخشی از این قطعنامه را بخوانم زیرا مستقیماً با سازگاری ما و کاری که در اینجا انجام میدهیم ارتباط دارد. این قطعنامه میگوید: 'مجلس کشتار جمعی تابستان ۱۹۸۸ را بهعنوان جنایت علیه بشریت محکوم میکند و یاد قربانیانی که در گورستان خاوران و سایر مکانها در ایران دفن شدهاند را گرامی میدارد و اول سپتامبر را بهعنوان روز همبستگی با زندانیان سیاسی در ایران اعلام میکند.'
با تصویب این قطعنامه، کانادا اولین کشوری در جهان شد که با صراحت این کشتار جمعی را بهعنوان جنایت علیه بشریت محکوم کرد.
ایروین کاتلر در ادامه سخنان خود اقدامات ضروری که دولت کانادا بهمنظور پیگیری موضوع قتلعام 67 باید به آن دست بزند را برشمرد و گفت: کانادا باید برای ایجاد دادگاه بینالمللی نظیر رواندا یا یوگسلاوی سابق اقدام کند و عاملان قتلعام 67 را به عدالت بکشاند و به فرهنگ مصونیت از جنایات که تا به امروز در ایران تحت حاکمیت آخوندها غالب است پایان دهد. وی همچنین به آزادی تمامی زندانیان سیاسی و توقف اعدامها در ایران فراخوان داد و آن را نتیجه همین فرهنگ مصونیت از مجازات نامید. وزیر دادگستری پیشین کانادا در پایان سخنان خود گفت:
امروز ما در اینجا نه علیه ایران بلکه در همبستگی با مردم ایران گردهم میآییم، با تمدن عظیم مردم ایران با این امید که مردم ایران و تمدن ایرانی بتواند آزاد باشد و ارزشهای بزرگ خود را ابراز کند. اما این فقط زمانی انجام میگیرد که ما کسانی را که مسئول سرکوب گسترده داخلی هستند مورد حسابرسی قرار دهیم، به فرهنگ مصونیت [جلادان از مجازات] پایان دهیم، زندانیان سیاسی و مردم ایران را آزاد کنیم.
دیوید کیلگور – وزیر پیشین در دولت کانادا
دیوید کیلگور، رئیس مشترک کمیته کانادایی دوستان ایران دموکراتیک در سخنان خود به وضعیت وخیم زندانیان سیاسی در ایران بهویژه زندانیان سیاسی گوهردشت کرج اشاره کرد و از جمله گفت:
زندانیان سیاسی در زندان گوهردشت کرج در اعتصابغذا هستند تا نسبت به شرایطی که در یک زندان با حفاظت حداکثر از آن رنج میبرند اعتراض کنند. آنها اخیراً به یک بخش جدیداً باز شده منتقل شدهاند که شرایط در آن خفه کننده توصیف شده است. آنها در سلولهایی نگهداری میشوند که پنجرههای آنها با ورق فلزی پوشانده شده و از دسترسی به آب تمیز و آشامیدنی، غذا و تختخواب کافی محرومند، آنها مجاز به بردن وسایل شخصی یا حتی داروی خود نیستند، آنها همچنین از داشتن دیدارهای خانوادگی و یا استفاده از تلفن ممنوع شدهاند.
دیوید کیلگور سپس بهمنظور تشکیل یک کمیته مستقل برای تحقیق پیرامون قتلعام 67 به دولت کانادا فراخوان داد و گفت:
پارلمان کانادا در 5ژوئن 2013 بهاتفاق آرا یک لایحه را در گرامیداشت خاطره قربانیان سال 1988 و بهرسمیت شناختن اول سپتامبر بهعنوان روز همبستگی با زندانیان سیاسی در ایران تصویب کرد. این لایحه اشاره کرد که قتلعام سال 1988 جنایت علیه بشریت است.
ابزارهای بنیادین دادگاه بینالمللی کیفری (ICC) و قطعنامههای مختلف سازمان ملل میخواهند که جنایت علیه بشریت هر جا رخ میدهد بررسی شود. آنها با گذشت زمان از بین نمیروند. وقت آن رسیده است که جامعه بینالمللی مسئول، از جمله مجمع عمومی سازمان ملل متحد، همانطور که همه ما امروز میخواهیم اقدام کند و نمایندگان کانادا در سازمانهای مختلف سازمان ملل از جمله مجمع عمومی سازمان ملل متحد، و کمیسرعالی جدید تحسینبرانگیز حقوقبشر سازمان مللمتحد و همچنین گزارشگر ویژه سازمان مللمتحد در مورد حقوقبشر در ایران برای حمایت از تشکیل بدون تأخیر یک کمیته مستقل برای تحقیق در قتلعام سال 1988 اقدام کنند. این کمیته، در میان سایر موارد، باید تمام مدارک مربوط به این جرم را همراه با اسامی قربانیان و مجرمان بهمنظور دستیابی به عدالت برای همه جمعآوری کند.
ریموند فولکو، نماینده پیشین پارلمان کانادا
ریموند فولکو، نماینده پیشین پارلمان کانادا در سخنان خود گفت: ما امروز برای بزرگداشت خاطره 30هزار زندانی سیاسی زن و مرد ایرانی که در 30سال پیش قتلعام شدند در اینجا هستیم. اکثریت کسانی که اعدام شدند اعضا یا هواداران مجاهدین خلق بودند. و تنها چیزی که میخواستند آزادی و دموکراسی برای ایران بودند این زندانیان با فتوای صادر شده توسط خمینی و تأیید شده توسط کمیته مرگ اعدام شدند. در بین این کمیته مرگ، مصطفیپورمحمدی و علیرضا آوایی نیز بودند که هر دو بهعنوان وزیر دادگستری تحت دولت حسن روحانی خدمت کردهاند.
ریموند فولکو در ادامه سخنان خود با اشاره به قطعنامه پارلمان کانادا درباره قتلعام 67 افزود: در سال 2014 دولت کانادا یک بار دیگر بهروشنی به قتلعام 1988 اشاره کرد و پور محمدی را با اسم بهعنوان آمران و عاملان این قتلعام معرفی کرد. در ژوئن 2017 (دولت کانادا) مجدداً رژیم ایران را در لیست کشورهای حامی تروریسم دولتی نامگذاری کرد.
ریموند فولکو نماینده پیشین پارلمان کانادا افزود: ما از دولت کانادا میخواهیم به اقدامات خود با درخواست از سازمان ملل برای انجام تحقیقات مستقل در مورد قتل 30هزار زندانی سیاسی و معرفی سران رژیم ایران بهعنوان مسئول این جنایات و محاکمه آنها در دادگاههای عادلانه بینالمللی ادامه دهد.
شهرام گلستانه، مسئول انجمن ایران دمکراتیک
شهرام گلستانه، مسئول انجمن ایران دمکراتیک، طی سخنانی ضمن اشاره کوتاهی به سابقه قتلعام زندانیان سیاسی با فتوای خمینی، گفت: در حال حاضر قتلعام 67 به نقطه مرکزی جنبش دادخواهی برای قربانیان و خانوادههای آنها تبدیل شده و در هر فرصتی مردم در مورد آن سؤال میکنند. از آنجا که دستگاه قضاییه تقریباً بهطور کامل از مقاماتی که مسئول قتلعام بودهاند پر شده است، کسانی که جرأت دارند این مقامات را به چالش بکشند، با زندان، بدرفتاری، شکنجه و تهدیدات جانی مواجه میشوند.
ارتباط ندادن بین آنچه در سال 67 اتفاق افتاد و وضعیت فعلی حقوقبشر در ایران یک اشتباه جدی است. آنچه امروز اتفاق میافتد نتیجه مستقیم مصونیت از مجازات مقامات این رژیم و سکوت جامعه بینالمللی نسبت به آنچه که اتفاق افتاد میباشد شهرام گلستانه تأکید کرد:
خواست مردم ایران افشای لیست کامل قربانیان، محل دفن آنها و پاسخگو دانستن آمران و عاملان آن است. از آنجا که جناح بهاصطلاح میانهرو روحانی در تمامیت خود درگیر این قتلعام بوده است، تنها یک کمیسیون مستقل تحقیق بینالمللی میتواند ابعاد این قتلعام را روشن کند و مانع جنایات آتی شود. ما از کانادا میخواهیم بهطور جدی موج اعدامها در ایران، بهویژه اعدام های دستهجمعی زندانیان سیاسی در سال 67، را در قطعنامه حقوقبشر سازمان مللمتحد محکوم کند.
در این کنفرانس مطبوعاتی شماری از اعضای خانوادههای شهدای قتلعام 67 شرکت داشتند.
احمد حسنی
آقای احمد حسنی پدر مجاهد شهید ندا حسنی، طی سخنان کوتاهی چگونگی اعدام برادرش مجاهد شهیدمحمود حسنی در جریان قتلعام 30000زندانی سیاسی در سال 67 را توضیح داد.
آری،
میهنی می سازیم
که در آن وسعت خورشید به اندازه چشمان سحرخیزان است
با ما در کانال تلگرام میهنی میسازیم همراه شوید
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر