۱۷ تیر ۱۳۹۵

#ایران - در گذر تاریخ ... ۱۸ تیر ۱۳۷۸ - ۹ ژوئیه‌‌‌‌‌‌‌۱۹۹۹ قیام دانشجویان و مردم تهران علیه حکومت آخوندی

در گذر تاریخ ...
۱۸ تیر ۱۳۷۸ - ۹ ژوئیه‌‌‌‌‌‌‌۱۹۹۹
قیام دانشجویان و مردم تهران علیه حکومت آخوندی


در ساعات اولیه‌‌‌‌‌‌‌ بعد از نیمه شب ۱۸ تیر سال ۱۳۷۸ جمع کثیری از دانشجویان در خوابگاه دانشجویی امیرآباد تهران به‌ یک تظاهرات ضدحکومتی دست زدند و علیه اختناق حاکم شعار دادند.
مدتی بعد‌، یکانهای ویژه ضدشورش با محاصره منطقه، با گاز اشک‌آور و باتون و سلاح, به ‌خوابگاهها هجوم آوردند و دانشجویان را به‌طرز وحشیانه‌ای مورد ضرب وجرح قرار دادند. ۳تن از دانشجویان در جریان حمله پاسداران به‌کوی دانشگاه کشته، بیش ‌از ۱۰۰۰‌تن زخمی و حدود ۱۰۰۰‌تن نیز توسط پاسداران دستگیر شدند.
 متعاقب آن دانشجویان خواستار استعفای وزیر کشور خاتمی گردیدند.
روز ۱۹ تیر، هزاران دانشجو در حالی‌که شعارهای مشهور تظاهرات مردمی علیه رژیم شاه، ‌”می‌کشم، می‌کشم، آن که برادرم کشت” و ”توپ، تانک، مسلسل، دیگر اثر ندارد” را تکرار می‌کردند به‌ تظاهرات علیه رژیم پرداختند.
در این تظاهرات نیز یک دانشجو با شلیک پاسداران از ناحیه چشم مجروح شد و ساعاتی بعد به‌شهادت رسید. در این روز تعداد کشته‌ها به‌ ۷ نفر رسید.
دامنه ‌‌‌‌‌‌‌این قیام که به ۱۷ ‌شهر کشور رسید در تبریز به ‌کشته‌شدن یک دانشجو، مجروح‌شدن دهها تن و دستگیری صدها دانشجوی دیگر انجامید.
این تظاهرات در روزهای بعد با همراهی صدها هزار نفر از جوانان و مردم تهران اوج دیگری پیدا کرد و محل نمایش دجالگرانه ‌‌‌‌‌‌‌نماز جمعه ‌‌‌‌‌‌‌رژیم در دانشگاه تهران نیز به ‌آتش کشیده شد.
مردم و دانشجویان شعار می‌دهند:
”حکومت آخوندی برکنار‌ـ برکنار”، ”بچه‌ها قیام شروع شد، ۲۰سال سکوت تمام شد”، ”وای به‌روزی که مسلح شویم”.
دار و دسته‌‌‌‌‌‌‌خاتمی می‌خواستند خود را به‌ این قیام شکوهمند و دانشجویان، نزدیک نشان دهند. اما دانشجویان با پاسخ نه و گوشمالی دادن به ‌مقامات رژیم که به‌ میان دانشجویان می‌رفتند دست رد به‌سینه‌‌‌‌‌‌‌ آنان زدند. از‌جمله موسوی لاری وزیر کشور خاتمی مضروب و عمامه‌اش پرتاب شد و دانشجویان او را با خفت و خواری از صحنه بیرون انداختند.
شورای عالی امنیت رژیم به‌ریاست خاتمی، دراطلاعیه‌های متعدد، تظاهرات را غیرقانونی خواند و جواز سرکوب قیام دانشجویان و مردم را صادرکرد. روزنامه ‌‌‌‌‌‌‌حکومتی کیهان ضمن ابراز وحشت از این قیام از ورود سازمان‌یافته‌‌‌‌‌‌‌ مجاهدین در این قضایا» خبر داد و از قول عوامل رژیم نوشت :
”آنها می‌خواهند به‌جای آرم جمهوری اسلامی،‌ آرم شیروخورشید بر پرچم ایران نقش ببندد”.
یادآوری می‌شود، پرچم شیروخورشید نشان، مصوبه شورای ملی مقاومت و مربوط به ‌مردم و مقاومت ایران است.
خامنه‌‌ای، ولی فقیه جنایتکار رژیم پس از چند روز سکوت،‌‌گفت:
دشمن امنیت ملی ما را هدف گرفته است، امنیت ملی از همه چیز واجب‌تر است. دشمنان اصلی ما طراحان این قضایا هستند”.
دانشجویان نیـز در پاسخ شعار دادند:
”خامنه ای حیا کن رهبری را رها کن‌! مرگ بر استبداد، زنده باد آزادی”‌!
 شورای ملی مقاومت با صدور ۱۰ اطلاعیه، مردم دنیا را در جریان جزئیات این قیام قرار داد. ایرانیان هوادار مجاهدین نیز در ۲۵ شهر بزرگ دنیا دست به ‌تظاهراتهایی در حمایت از قیام دانشجویان زدند.
رییس‌جمهور برگزیده‌ی مقاومت مریم رجوی طی پیامی گفت :
”مردم ایران ” جمعه خونین “ کوی دانشگاه را از یاد نخواهند برد “.
 مسؤل شورای ملی مقاومت آقای مسعود رجوی نیز در پیامی در ۲۴ تیرماه ۱۳۷۸ گفت:
جمعبندی و برآیند سیاسی یک هفته قیام و مقابله جانانه در برابر غاصبان حق حاکمیت ملت، در یک کلام، اثبات مرحله سرنگونی رژیم زهرخورده آخوندی و ضرورت ریشه‌کن‌کردن استبداد خون‌آشام مذهبی و جایگزینی یگانه آلترناتیو دموکراتیک و مردم‌سالار است.



آری،
میهنی می سازیم
که در آن وسعت خورشید به اندازه چشمان سحرخیزان است
با ما در کانال تلگرام میهنی میسازیم همراه شوید

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر