۳۱ تیر ۱۳۹۶

#ایران - پارلمان انگلستان: کنفرانس پارلمانی، فراخوان به تشکیل کمیته تحقیق بین‌المللی برای محاکمه مسئولان قتل‌عام 67

 پارلمان انگلستان: کنفرانس پارلمانی، فراخوان به تشکیل کمیته تحقیق بین‌المللی برای محاکمه مسئولان قتل‌عام 67


در یک کنفرانس پارلمانی در مجلس عوام انگلستان نمایندگان هر دو مجلس از احزاب اصلی این کشور، قتل‌عام 30000زندانی سیاسی در سال 67 با حکم خمینی را محکوم کردند و ضمن فراخواندن دولت انگلستان به اعلام این قتل‌عام به‌عنوان جنایت علیه بشریت، از کمیساریای عالی حقوق‌بشر سازمان و گزارشگر ویژه سازمان ملل‌متحد در مورد ایران خواستار تشکیل یک کمیته تحقیق بین‌المللی برای رسیدگی به جنایت شدند.
در این کنفرانس، علاوه بر نمایندگان مجلسین اعیان و عوام، وکلای برجسته از کمیته حقوق‌بشر و کانون وکلای انگلستان و ولز به نمایندگان از همه احزاب پیوستند.
در ادامه این کنفرانس، دکتر ماتیو آفورد، نماینده پارلمان انگلستان که ریاست کنفرانس را برعهده داشت، گفت: 'زمان آن است که سازمان ملل، شورای حقوق‌بشر و گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد ایران، قتل‌عام 1988 را به‌عنوان جنایت علیه بشریت به‌رسمیت بشناسند و تحقیقاتی در مورد این کشتارهای جمعی راه بیندازند تا مسئولان این جنایت در دادگاه بین‌المللی محاکمه شوند. این کاملاً همسو با دستور کار شورای حقوق‌بشر سازمان ملل است و سابقه بین‌المللی دارد.
دیوید جونز، نماینده پارلمان و وزیر کشور پیشین ولز گفت: 'شرایط حقوق‌بشر در ایران در بسیاری از زمینه‌ها وخیم‌تر می‌شود و امید برای هر گونه بهبود توسط آخوند روحانی به‌اصطلاح مدره یک توهم است.
ترزا ویلیرز، نماینده پارلمان و وزیر پیشین ایرلند شمالی در دولت انگلستان تأکید کرد 'باید پایانی بر مصونیت کسانی که این جنایت علیه بشریت در ایران را انجام داده‌اند، گذاشته شود. جامعه بین‌المللی باید همین حالا عمل کند.'
استیو مک کیب نماینده پارلمان از حزب کارگر گفت: حقوق‌بشر باید در مرکز سیاست انگلستان در رابطه با رژیم ایران باشد و باید اطمینان حاصل کنیم که مقامات این رژیم که مسئول دهها سال جنایت از جمله قتل‌عام 1988 هستند در یک دادگاه بین‌المللی به دست عدالت سپرده شوند. این اولین گام سازنده برای چنین سیاستی است.
سخنران دیگر این کنفرانس طاهر بومدرا از سوی کمیته عدالت برای قربانیان قتل‌عام ۶۷در ایران بود وی در سخنرانی خود گزارش جدید 'تحقیق در مورد اعدام های دسته‌جمعی سال 67 در ایران'که توسط سازمان غیردولتی عدالت برای قربانیان قتل‌عام سال 67 در ایران صورت گرفته را ارائه کرد.
کریستی بریملو حقوقدان دارای رتبه مشاورت ملکه و رئیس کمیته حقوق‌بشر کانون وکلای انگلستان و ولز گفت: 'در حالی که مظنونان به ارتکاب قابل تشخیص هستند و می‌شود جای آنها را مشخص کرد، ضروری است که مکانیسمهای حقوقی در تسهیل عدالت برای کشته شدگان و خانواده‌های آنها اجرا شوند... این مسئولیت همه کشورهاست که از تحقیقات و پاسخگو بودن اطمینان یابند. در غیراینصورت ما کماکان خواهیم دید که جنایات گذشته، تکرار خواهند شد.
باب بلکمن، نماینده پارلمان از حزب محافظه‌کار ضمن تأکید بر لزوم نامگذاری سپاه پاسداران به‌عنوان یک سازمان تروریستی خواستار شناسایی قتل‌عام 67 به‌عنوان جنایت علیه بشریت از سوی دولت انگلستان شد و گفت: هر تأخیری در این زمینه به رژیم ایران اجازه می‌دهد که شواهد جنایاتش را از بین ببرد'.
سایر شرکت کنندگان و سخنرانان این اجلاس پارلمانی عبارت بودند از: نمایندگان پارلمان انگلستان، سر راجر گیل، جیم فیتزپتریک، راجر گادسیف، دیوید درو، وزیر (محیط‌زیست، غذا و امور مناطق حاشیه‌ای در کابینه سایه حزب کارگر)، و نمایندگان مجلس اعیان، بارونس ایتون، لرد سینگ نایب رئیس گروه پارلمانی تمام حزبی آزادی بین‌المللی مذهب و اعتقاد، لرد مکینیس، لرد کاتر، و همچنین الستر لوگان، عضو کمیته حقوق‌بشر کانون وکلا، و پروفسور سارا چندلر، رئیس فدراسیون کانون وکلای اروپا.
تلویزیون الاخباریه: 28تیر 96:
در لندن پایتخت انگلستان، کمیته پارلمانی ایران آزاد درباره کشتار زندانیان سیاسی در ایران در سال 67، و اقدامات دولتی برای تحقق عدالت برای قربانیان آن تشکیل جلسه داد.
گزارش: جلسه پارلمانی ایران آزاد، متشکل از اعضای مجلسین عوام و اعیان انگلستان از تمامی احزاب و وکلا و حقوقدانان، به روشنگری درباره کشتار 30هزار زندانی سیاسی در تابستان سال 1367، پرداخت. شرکت کنندگان در این جلسه، درباره اقدامات بین‌المللی که می‌توان برای تحقق عدالت در حق قربانیان و خانواده‌های آنها انجام داد گفتگو کردند.
دولت نوروزی، نماینده شورای ملی مقاومت ایران در انگلستان گفت: اعضایی از پارلمان و وکلا و مشاوران و اعضای بلندپایه از هیأت قانونی در انگلستان امروز تشکیل جلسه دادند و از دولت انگلستان خواستار محکوم کردن کشتاری که توسط رژیم ایران صورت گرفت، شدند و از سازمان ملل و تمامی سازمانهای وابسته به این ارگان که از حقوق‌بشر دفاع می‌کنند خواستار تشکیل کمیته تحقیق مستقل برای افشای این کشتار و تحویل عاملان آن به دست عدالت شدند. خانواده‌های قربانیان از اعضای تیم شرکت‌کننده (در این جلسه) خواستار تحویل دادن عاملان این کشتار به دادگاه بین‌المللی شدند. عناصر مهمی از رژیم ایران که در رأس حاکمیت فعلی هستند در میان عاملان این جنایت قرار دارند.
یکی از اعضای خانواده‌های شهیدان گفت: ما امروز به مجلس عوام انگلستان آمدیم تا برای کشتار 67 فراخوان به عدالت بدهیم. چرا که چنین کشتارهایی در ایران هم‌چنان ادامه دارد و متوقف نشده است من از آن زمان تاکنون بسیاری از اعضای خانواده‌ام را از دست داده‌ام و خواستار ابتدایی‌ترین حقشان هستم.
گزارشگر: تلاشهای رژیم ایران برای خفه کردن صدای حق‌طلبی مردم ایران، با به‌کارگیری اعدامهای فزاینده در داخل و گسیل شبه‌نظامیان به خارج، مانع استمرار تلاش افرادی که خواستار اعمال فشار به این رژیم هستند، نشده است.



آری،
میهنی می سازیم
که در آن وسعت خورشید به اندازه چشمان سحرخیزان است
با ما در کانال تلگرام میهنی میسازیم همراه شوید

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر