این روزها آنچه بهوضوح دیده میشود غیر از عمق شکاف و شقه در رأس نظام، گسترش جنگ قدرت در درون رژیم است، جنگی که جبهههای مختلف را در برمیگیرد.
واقعیت این است که کشیدن شدن جنگ باندها به حوزههای مختلف، نمودی از یک تحول در این زمینه و نشاندهنده اوجگیری و گسترش دامنه جنگ قدرت در درون رژیم است بهنحوی که صحنهیی نمانده که باندهای رژیم در آن درگیر نشده باشند.
دلیل گسترده شدن درگیریهای درونی رژیم این است که برخلاف گذشته این طور نیست که این درگیریها پس از مدتی خاموش شده و فروکش کند. برای مثال قبلاً جنگ بر سر حقوقهای نجومی ابتدا بالا گرفت ولی بعد از مدتی و در مراحلی فروکش کرد. اما در حال حاضر، نه تنها این درگیریها فروکش نمیکند، بلکه روز به روز سمت و سوی تشدید و گسترش دارد.
برای نمونه میتوان به جنگ و دعوا بر سپاه پاسداران اشاره کرد:
آخوند روحانی پس از عبارت معروف دولت با تفنگ در مورد سپاه پاسداران، که در آن دعوا بر سر نقش اقتصادی سپاه و غارت بود؛ این بار شلیک سنگین دیگری به جانب آن کرد و خواستار آن شد که نظام ولایت و سپاه آن، از سودای قدرت اول منطقه شدن که عملی نیست دست بردارد و جنگهای منطقهیی را خاموش کند. یعنی همان برجام منطقهیی که این هم غوغایی در رژیم ایجاد کردکه این روزها حملات علیه روحانی در این زمینه در رسانههای موج میزند.
نمونه دیگر جنگ بر سر حقوق شهروندی و حقوقبشر:
خامنهای در دیدار با مقامات قوه قضاییه، پرچم حقوق شهروندی را که روحانی خود را دکاندار آن معرفی میکرد از دست او گرفت و به قوه قضاییه و سردژخیم آن آخوند آملی لاریجانی سپرد و قوه قضاییه را «پرچمدار حمایت از حقوق عمومی و آزادیهای مشروع» معرفی کرد و علاوه بر آن تیغ سرکوب علیه باند روحانی را هم به دست این قوه داد و افزود: «این قوه باید... با مخالفان و معارضان حقوق عمومی در هر جایگاهی، مقابله کند». خامنهای برخی مصادیق این تخلفات را که تماماً به دولت و قوه مجریه برمیگردد برشمرد و بهعنوان نمونه به مسألهی انتخابات، ریزگردها و بورسیهها» اشاره کرد که «بهدرستی پیگیری نشد و آن کاری که باید انجام میشد، محقق نگردید».
جبهه دیگر درگیری بر سر توتال و رابطه با فرانسه:
کیهان خامنهای 14تیر 96 در یادداشت روز خود به قلم پاسدار حسین شریعتمداری تحت عنوان ”تحقیر کردند و جایزه گرفتند” نوشت: «مدیرعامل شرکت فرانسوی توتال با روحانی ملاقات کرد و خبر این ملاقات با آب و تاب منتشر شد... این ملاقات در حالی صورت پذیرفته که دولت فرانسه حاضر نشد درباره ملاقات ظریف، با رئیسجمهور فرانسه بیانیهیی صادر کرده و یا خبری از انجام این ملاقات منتشر شود. این اقدام دولت فرانسه بهمعنای «تحقیرکشور میهمان» است که دولت نه فقط از کنار این تحقیر آشکار به آسانی عبور کرده است بلکه با پذیرش ملاقات مدیرعامل شرکت توتال با رئیسجمهور به این تحقیر رنگو لعاب رسمی! هم داده است!
اظهارات «برنار کوشنر» وزیر خارجه اسبق فرانسه در همایش سازمان مجاهدین که یک روز بعد از بازگشت ظریف و در پاریس برگزار شده بود، نشانه دیگری از اصرار دولت فرانسه به تحقیر کشورمان است. اگر چه اجازه برگزاری همایش به مجاهدین در فرانسه نیز اعلام دشمنی آشکار با ایران اسلامی است... باید از روحانی پرسید؛ کدامیک از وادادگیهای دولت شما قابل انکار است؟»
یا روزنامه حکومتی وطن امروز 14تیر 96 درمطلبی با عنوان ”روایت تلخ از واقعیت پسابرجام” نوشت: «معاون بینالملل وزیر نفت ایران صراحتاً بیان کرد: ”شک نکنید که توتال با آمریکاییها هماهنگ کرده است”.
این حرف زمانینیا تاییدکننده واقعیتی تلخ است: این آمریکا و وزارت خزانهداری آن است که پس از برجام تعیین میکند چه شرکت یا کشوری در چه حوزهای وارد تعامل با ایران شود، یعنی اقتصاد ایران از سوی آمریکا دارد کانالیزه میشود.
اثر مهم این موضوع این است که آمریکا با استفاده از این ابزار رفتار سیاسی ایران را مدیریت میکند... نمونه این دست بسته بودن در مقابل نقض برجام از سوی آمریکا اقدام مجلس برای مقابله با قانون تحریمهای CIDA است که به جای اجرای بند 3قانون اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی با مطرح کردن طرح جدیدی که هیچ اثر اجرایی ندارد، نقض برجام توسط آمریکا بهراحتی و بدون هیچ پاسخ و هزینهای انجام شد».
واقعیت این است که ظاهراً انتظار میرفت که با عبور از نمایش انتخابات و تعیین تکلیف تعادل درونی رژیم برای یک دوره، تنش در رژیم کاهش پیدا کند اما آنچنان مقاومت مردم ایران پیشبینی کرده بود، تلاطم درونی رژیم بهدلیل شکست خامنهای در این نمایش و تزریق زهر شقه در رأس نظام، نه تنها افت نکرد، بلکه بیشتر شد، واقعیتی که خود رژیم هم به آن اعتراف میکند.
ضمن اینکه برگزاری موفق گردهمایی بزرگ مقاومت ایران در روز 10تیر در پاریس، شتاب این تحولات را بیشتر کرده است.
دراین رابطه توجه به یک نمونه از اعترافات رژیم ایران موضوع بحث را روشنتر میکند: «به گزارش گروه بینالملل امتداد نیوز، «رودی جولیانی»، شهردار سابق نیویورک در نشست (مجاهدین) در پاریس گفت که «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا از تغییر نظام حاکم ایران حمایت میکند. «جولیانی» که بهرغم نداشتن سمت رسمی بهعنوان مشاور غیررسمی «ترامپ» شناخته میشود، گفت که سیاستهای فعلی دولت آمریکا در قبال ایران با سیاست دولت قبلی این کشور متفاوت است. وی همچنین گفت که ترامپ اقدامات دولت ایران را انکار نمیکند. شهردار سابق نیویورک در ادامه اظهاراتش تصریح کرد که ترامپ در دوران ریاستجمهوری خود به براندازی نظام حاکم ایران کمک خواهد کرد».
در پایان این نوشته بهتر است علت این شرایط و وضعیت را از زبان مریم رجوی که در کنفرانس بزرگ مقاومت در پاریس (10تیر 96) بیان کردند، دنبال کنیم:
«آفتاب تغییر بر ایران تابیده است. رژیم حاکم، بیش از همیشه آشفته و ناتوان است. جامعه ایران لبریز نارضایتی است و جامعه بینالمللی سرانجام به این واقعیت نزدیک شده که مماشات با رژیم ولایت فقیه خطاست.
همین اوضاع جوشان سه حقیقت اساسی را برای رسیدن به آزادی ایران و صلح و آرامش در منطقه بیان میکند:
اول: ضرورت سرنگونی رژیم ولایت فقیه.
دوم: در دسترس بودن سرنگونی این رژیم.
و سوم: وجود یک آلترناتیو دموکراتیک و مقاومت سازمانیافته، برای بهزیر کشیدن استبداد مذهبی».
آری،
میهنی می سازیم
که در آن وسعت خورشید به اندازه چشمان سحرخیزان است
با ما در کانال تلگرام میهنی میسازیم همراه شوید
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر