گزارش احمد شهید درباره افزایش موج اعدامها در ایران و مصاحبه خانم فریده کریمی عضو کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت
گزارش احمد شهید درباره موج اعدامها در ایران و نقض سیستماتیک حقوقبشر توسط رژیم آخوندی که توسط دبیرکل مللمتحد به مجمع عمومی سازمان ملل ارئه شده در۲۱صفحه منتشر شد.
گزارشگر ویژه در این گزارش نسبت به افزایش فزاینده اعدامها در ایران که در دو دهه گذشته به بالاترین رقم رسیده است، و همچنین نقض حقوق اساسی مردم ایران توسط رژیم ابراز نگرانی کرده است، از جمله نسبت به بازداشت ها و پیگردهای خودسرانه، شکنجه و دیگر رفتارهای بیرحمانه، غیرانسانی و اهانت آمیز، ارعاب، سانسور و سرکوب مدافعان حقوقبشر و روزنامهنگاران و فعالان جامعه مدنی، مجازات مردم بهدلیل تماس با سازمانهای مدافع حقوقبشر، نقض حق آزادی بیان، تشکل و تجمع، ضرب و شتم و ارعاب زندانیان برای گرفتن اعتراف، دستگیری و پیگرد فعالان اتحادیههای کارگری، نقض حقوق و تبعیض علیه زنان و کودکان و نقض شدید حقوق قومیتها و اقلیتهای مذهبی.
احمد شهید در این گزارش مینویسد: طبق گزارشها بین ژانویه و سه هفته اول ژوییه سال 2016 (ظرف کمتر از شش ماه) بین 241 تا 253 اعدام توسط رژیم ایران صورت گرفته است در سال ۲۰۱۵، بین ۹۶۶ تا ۱۰۵۴ مورد اعدام در ایران صورت گرفته که بالاترین میزان اعدام توسط رژیم در دو دهه گذشته محسوب میشود.
گزارشگر ویژه درباره اعدام نوجوانان تأکید میکند: تعداد اعدامهای نوجوانان افزایش یافته است... طبق گزارشها بین سالهای 2005 تا 2015 حداقل 73 نوجوان اعدام شدهاند و تا اول سال میلادی 2016، 160نوجوان دیگر در انتظار اعدام بهسر میبردند.
احمد شهید در ششمین گزارش خود زیر عنوان حق آزادی از شکنجه و دیگر رفتارها و مجازاتهای ظالمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز مینویسد:طی دوره این گزارش، گزارشگر ویژه بهصورت مداوم در مورد استفاده از شکنجه و سایر رفتارها یا مجازاتهای ظالمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز گزارش دریافت کرده است. وی یادآوری میکند رژیم ایران قطع عضو و شلاق زدن در برابر دیگران را شکنجه نمیداند و آنها را عوامل مؤثر و بازدارنده برای اعمال مجرمانه میداند.
در این گزارش احمد شهید همچنین به شلاق زدن جوانان و دانشجویان و کارگرانی که از حقوق خود دفاع میکردهاند و بازداشتهای طولانی و بدون حکم قضایی از جمله بازداشت روزنامهنگاران همراه با شکنجه و ضرب و شتم، شکنجه و بدرفتاری و ارعاب زندانیان برای گرفتن اعتراف و ارائه نکردن مراقبتهای پزشکی به زندانیان اشاره کرده است.
گزارشگر ویژه بخشی از گزارش خود را به تضییع شدید و نگرانکننده حقوق اقلیتهای مذهبی و قومیتها از جمله اعدامهای دستجمعی زندانیان اهل سنت و محدودیتهای شدید پیروان سایر مذاهب و مورد پیگرد قضایی قرار گرفتن آنها توسط رژیم اختصاص داده است.
احمد شهید در پایان این گزارش خواستار توقف اعدامها و اعمال خشونت علیه زنان، حفظ حقوق پیروان سایر ادیان و اجرای تعهدات بینالمللی حقوقبشر در راستای احترام به آزادیهای پایهیی شده و نسبت به سرکوب قومیتها، دستگیری، شکنجه و محاکمه افراد به فعالیت برای تحقق حقوق اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی.
خانم فریده کریمی عضو کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت درباره گزارش جدید گزارشگر ویژه مللمتحد گفت:
گزارش احمد شهید که در واقع دیروز منتشر شد گزارشی است که هر سال احمد شهید بایستی به مجمع عمومی ارائه بده. یعنی در واقع علاوه بر بانکیمون که گزارش از طرف خود دبیرکل میده، هر سال گزارشگر ویژه ایران هم که تا الآن احمد شهید بود باید به مجمع عمومی یک گزارش تحویل بده. این گزارش مکتوبش دیروز منتشر شد و خود احمد شهید در روز 27ام اکتبر در مجمع عمومی کمیته سوم شخصاً حضور پیدا میکنه و بهاصطلاح یک ساعت وقت داره که از این گزارش دفاع بکنه، یعنی توضیح بده و کشورهای شرکت کننده میتونند در رابطه با گزارش ازش سؤال بکنند. گزارش، در واقع بعد از اون وقتی که احمد شهید گزارشش را داد، اگر کشورها بخواهند که امیدوارم حتماً همینطور هم باشه در واقع متن قطعنامه در رابطه با ایران را ارائه میدهند به کمیته سوم. در کمیته سوم معمولاً هفته آخر یا بهتره بگم نیمه دوم ماه نوامبر روی اون قطعنامه رأیگیری انجام میشه، که رأیگیری اصلی باید بگم هست و بعد از اون در ماه دسامبر معمولاً بین تاریخ 17 تا 20ام دسامبر، در آخرین روزهای کار مجمع عمومی مللمتحد روی قطعنامهیی که از کمیته سوم گذشته باشه و بهاصطلاح در آنجا رأی آورده باشه، توی اون قطعنامهها رأیگیری میشه. در واقع این مراحلی هست که در مجمع عمومی در رابطه با ایران موضوعات بحث میشه گزارش احمد شهید به همین دلیل از اهمیت خاصی برخوردار بود این گزارش ششم، آخرین گزارش احمد شهید است، گزارش حدود 21 صفحه است به زبانهای مختلف میباشد که سازمان ملل دارد منتشر شده. در این گزارش مقدمه دارد، بعد از آن راجع به موضوعهای مختلف صحبت میکند و در انتها جمعبندیش رو آورده. به مسأله اعدامها به مسأله شکنجه به مسأله اقلیتهای قومی، مذهبی و در رابطه با قطع عضو و رفتارهای مجازاتهای ظالمانه و تحقیرآمیز همه اینها اشاره کرده مثلاً در مورد اعدام نوجوانان که میدونید همونطوری که توی قوانین رژیم هست، اعدام پسران در واقع در مجازات کیفری حداقل 15سال قمری است، دختران ۹ سال قمری است. در این رابطهها خوب حرفهای رژیم رو آورده ولی آخه هیچ دفاعی نمیشه از این قانون غیرانسانی کرد یا بقیه مواردی دیگهای که وجود داشته، در نتیجهگیریش و در انتهای گزارش هم اومده به این اشاره کرده که در واقع مفاد قانون مجازات اسلامی که وجود داره تماماً ناقض تعهدات بینالمللی حقوقبشر میباشه و اینکه این قانون به تبعیض بهطور خاص علیه دختران، زنان و اقلیتهای مذهبی در قانون مدنی رژیم اشاره کرده و نکته بسیار مهم، در انتها گفته که بهرغم همه اینها متأسفانه باید گفت که در ایران مقامات ایرانی از یک مصونیتی برخوردارند و هرگز مجازات نمیشند این مجموعهیی بود خلاصه از گزارش این بار احمد شهید.
آری،
میهنی می سازیم
که در آن وسعت خورشید به اندازه چشمان سحرخیزان است
با ما در کانال تلگرام میهنی میسازیم همراه شوید
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر